ФОнд състезания

Дарете сега и направете бъдещето по-смело!

Фонд “Състезания”

Добре дошли в нашата нова и вдъхновяваща инициатива – създаване на специален фонд, чиято цел е да подкрепим всички ученици, които са поканени или са се класирали на престижни международни състезания. Това е повикване към всички, които смятат, че образованието, и по-специално участието в състезания и образователни проекти, е ключът към светло бъдеще и искат да направят реална разлика в живота на децата ни.

Защо решихме да създадем този фонд?

Твърде често нашите мили, умни и способни деца печелят престижни награди, а в последствие получават покани или се класират на международно признати и реномирани състезания(или биват поканени да участват с проекти). За съжаление обаче подобни пътувания костват значителни средства, които са непосилни за родителите, училищния бюджет, а държавата/местната власт нямат инструмент за подкрепа. Налага се да се търсят спешно спонсори, да се търсят средства в резервите на Общината и други организации. Фондацията се включи успешно в този процес, събирайки над 32 000 лева в няколко случая. Събирането на средствата ставаше ad hoc при идентифицирана нужда, често в последния момент, а това не само създава несигурност и стрес в отборите, а и самолетни билети/хотелски престой вдигат цените си с наближаване на датата. 

Поради тези причини решихме да основем фонд. С него целим да покрием дупките, които остават за финансиране. В края на тази страница ще изброим всички състезания, за които вече има класиране/покана или има голям шанс да има такава. Може да дарите генерално за фонда и ние да разпределим към състезанията, където ще се появи нужда, а може и да посочите определено състезание, за което да дарите.

Какво ще подкрепите с вашето дарение?

С вашето дарение съфинансирате разходите по пътуване на отбори на МГ, които да участват в престижни международни състезания. Разходите, които съфинансираме са: пътни, настаняване, такси за участие. Идентифицирали сме, че за покриване на нуждите на вече потвърдените състезания, както и на потенциалните такива, таргетът от 80 000 лева е това, към което да се стремим. Разбира се, всяка сума над таргета ще се разпредели към недофинансирани състезания извън списъка или ще премине към финансиране на календара в следващи години. В хода на календарната 2024 г. е възможно отново да потърсим приятелите на МГ, ако възникнат непредвидени разходи по състезания или се появят нови участия, за които фондът не успява да покрие нуждите.

Бъдете част от историята на успеха!

С вашата помощ можем да направим образованието вълнуващо учениците. Състезателният елемент е ключов за себеизразяването и развитието на учениците. Освен това е мотивиращо за учителите да подготвят учениците и да сравнят и те нивото си на международната сцена! Бъдете част от историята на успеха, като се присъедините към „Фонд за подпомагане участието на ученици в престижни межднародни състезания“ и дарите сега.

Заедно създаваме образователно бъдеще

Вярваме в силата на образованието да променя света. С вашата подкрепа създаваме образователно бъдеще, в което всеки талантлив ученик има възможността да развие своя потенциал. Благодарим ви, че сте част от този неповторим път към знание и успех! 

Някои от състезанията през следващата година са поредно участие на Жаутиковската олимпиада(вече заплатихме таксата за участие на 30 ноември), Harvard-MIT Mathematics Tournament, състезания по География, участие на отбора по лека атлетика в Бахрейн и други.

Пълен списък от прогнозирани състезания за календарната 2024г.:

Математика

International Zhautikov Olympiad
Harvard-MIT Mathematics Tournament 
Standord Mathematic Tournament
Carnegie Mellon Informatics and Mathematics Competition
Caltech Harvey Mudd Math Competition
Berkeley Math Tournament
Romanian Master of Mathematics
Контроли за национален отбор за RMM, BMO, IMO, EGMO, JBMO

Информатика

Carnegie Mellon Informatics and Mathematics Competition
UC Berkeley Informatics Competition(CALICO)
Romanian Master of Informatics 
Innopolis Open Informatics
Есенен, Пролетен, Летен турнир – МОН
International Autumn Tournament in Informatics – Шумен
Контроли за EJOI, IOI, EGOI
Открита олимпиада по програмиране в Москва

Физика

Национално есенно/пролетно състезание – МОН
Национална олимпиада, контроли за IPhO, EuPhO, BPhO – МОН
Romanian Master of Physics
Physics Cup
Online Physics Brawl
Online Physics Olympiad

Астрономия 

Национална олимпиада, контроли за IAO – МОН
IOAA
IAAC – oнлайн
Санкт Петербургска олимпиада по физика

Конференции

Methodology and Information Technology in Education 
Ученическа конференция (зимна)
Ученическа секция (пролетна)
Млади таланти
Innofair

География

OLGENAS 2024 Indonesia
IGEO 2024 Dublin, Ireland
EGEO 2024 TBA

Лека атлетика

ISF Gymnasiade 2024. Bahrain

И още състезания по Лингвистика, Химия, Биология и други

Placeholder Image

ФОНД СЪСТЕЗАНИЯ

  • Асен дари 190,00 лв.
    8 месеца ago
  • Здравка дари 190,00 лв.
    8 месеца ago